top of page
White Structure

CURSUSSEN & BIJSCHOLINGEN

Belangrijk - ERKENNING beroepsverenigingen: al onze bijscholingen, cursussen en workshops in deze rubriek zijn geaccrediteerd door BeVo (beroepsvereniging). De accreditatiepunten worden als volgt berekend: 1/2 dag = 5p, 1 dag = 10p, 2 dagen = 20p, 3 dagen = 30p, enz...

Dankzij het samenwerkingsverband tussen BeVo en het VNRT, erkent het VNRT nu ook al onze workshops! (vanaf 2022)

Door de erkenning door het VNRT worden onze bijscholingen ook erkend door andere beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld VBAG en LVNT.

PROGRAMMATIE 2024

417235085_727485849361601_900626053611990888_n.jpg
WORKSHOP - VOETREFLEXOLOGIE BABY'S & KIDS

zaterdag 23 maart 2024, 9u30 tot 16u30 - Docent Sabrina Schepers

Locatie Golden Feet - Gouverneur Roppesingel 83 - 3500 Hasselt (Smartspace)

Je bent bent welkom bij deze bijzondere workshop over voetreflexologie voor baby's en kleine kinderen! Samen verkennen we de fascinerende wereld van voetreflexologie en ontdekken we hoe deze eeuwenoude techniek kan bijdragen aan het welzijn van onze kleintjes.

Het is een feit dat baby's en jonge kinderen vaak snel reageren op aanraking en positieve prikkels. Voetreflexologie biedt ons een zachte en effectieve manier om het natuurlijke evenwicht en de gezondheid van onze kleintjes te bevorderen.

In deze workshop gaan we dieper in op de principes van voetreflexologie en leren we praktische technieken die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van baby's en kleine kinderen.

Gedurende deze sessie zullen we niet alleen de basisprincipes van voetreflexologie bespreken, maar ook hands-on oefeningen doen, zodat je direct de positieve effecten kunnen ervaren. Je zal ontdekken hoe eenvoudige aanrakingen en drukpunttechnieken op de voetjes van baby's en kinderen kunnen bijdragen aan ontspanning, een betere slaapkwaliteit, en het verlichten van ongemakken.

Onze docent kijkt ernaar uit om deze kennis met jullie te delen en samen een positieve impact te hebben op het welzijn van onze jongste generatie.

Als reflexoloog werken met acupunctuurpunten op de voetjes en de handjes, doelgericht aan de slag met specifieke klachten zoals reflux, buikkrampjes, oorpijn enz. We kijken welke technieken we wanneer kunnen toepassen en wanneer niet. We gaan na hoe je weet waar je effect beoogt in het lichaam en welke punten je kan gebruiken tijdens een sessie reflexologie.  

Accreditatie Bevo 10p

417413221_743199541123565_7020884257005890415_n.jpg
WORKSHOP REFLEXOLOGIE &
STRESS | BURNOUT

zaterdag 27 april 2024, 9u00 - 16u00

2 Docenten Mark Hiemeleers (voormiddag, theorie) & Kelly Siborgs (namiddag, praktijk)

Locatie Smartspace - Gouverneur Roppesingel 83 - 3500 Hasselt - Centrale ligging, vlotte parkeermogelijkheid en bovendien goed bereikbaar!

Tijdens de voormiddag komen heel wat stressgerelateerde thema’s aan bod. De fysiologie (werking) van ons stresssysteem, de amygdala en de intuïtieve, instinctmatige programmatie van onze stressrespons (bijvoorbeeld 'vechten & vluchten') wordt besproken. We overlopen de rol van onze stresshormonen oa. cortisol, maar ook de link met bijvoorbeeld een beroerte of andere lichamelijke klachten. Wist je dat onze organen met ons brein zijn verbonden via de nervus vagus, ons buikgevoel ontstaat dankzij een netwerk van sensoren (zenuwreceptoren). Je krijgt tips rond levensstijl en leert het verband zien tussen stressprocucerend denken en je eigen gedrag... Wanneer je deze kennis toepast voor een gezonder leven voor jezelf is dit mooi meegenomen. Het wordt nog waardevoller wanneer je vanuit al deze kennis kijkt naar je cliënt en deze bewust maakt van de eigen stressoren...

 

Burnout is vervolgens een reactie op langdurige stress, we vertonen korte en lange termijn overlevingsreacties. Soms geraken we helemaal opgebrand... Hoe zit het eigenlijk met je eigen stressniveau? Om dat te weten te komen ronden we de voormiddag af met een stresstest. Hier gaan we na waar je stress vandaan komt en op welk niveau jouw stresslevel zich bevindt. 

In de namiddag volgt een praktische toepassing vanuit de reflexologie. Je leert een praktisch protocol met specifieke voetreflexgrepen. Stap voor stap pas je deze voetmassage toe. Je ontvangt zelf een ontspannende voetreflexmassage waarbij je helemaal kan wegdromen. Je sluit de dag af met een relaxed gevoel en specifieke reflexgrepen die stressreducerend werken, maar ook echt het verschil kunnen maken. 

 

Accreditatie Bevo 10p

90a441_9d0b55aef781459d944a1f7ec65c05aa~mv2.webp
WORKSHOP - REFLEXOLOGIE & SLAAPPROBLEMEN

zaterdag 4 mei 2024, 09u30 tot 16u30

Docent Brigitte Koch

Locatie Golden Feet - Gouverneur Roppesingel 83 - 3500 Hasselt (Smartspace)

Centrale ligging, vlotte parkeermogelijkheid en bovendien goed bereikbaar!

Een nacht slecht slapen, kent iedereen wel. Je bent de volgende dag moe, komt de dag wel door en ’s avonds ga je wat vroeger naar bed. Je slaapt als een roos en de dag erna sta je niet meer stil bij die ene nacht slechte slaap. Maar wat als je de volgende nacht en de nachten daarna weer niet goed kunt slapen? En dit een aantal weken aanhoudt? Je raakt extreem vermoeid, je kunt je slecht concentreren op het werk, je bent snel geïrriteerd, je voelt je somber en misschien ook wel angstig over de nachten die gaan komen. Je vraagt je af: ‘Wat is er mis met mijn slaap-waakritme?’ Wil je op een natuurlijke manier je nachtrust weer terugkrijgen, dan onderzoek ik samen met jou welke factoren van invloed zijn, en pakken we de slaapproblemen aan.

Heb jij cliënten die:

•  Liggen te woelen in hun bed omdat ze niet kunt slapen?

•  Elke nacht liggen te piekeren en malen waardoor ze geradbraakt opstaan?

•  Moeilijk inslapen en verschillende keren per nacht wakker worden?

•  Niet weten wat ze hieraan kunnen doen?

We brengen gemiddeld 1/3 van ons leven slapend door. Uit onderzoek blijkt dat in onze maatschappij zo’n 30% van de mensen slecht slaapt dan wel aan slapeloosheid lijdt. Veel mensen staan moe op en zijn niet fit of uitgerust. Een goede nachtrust is belangrijk bij allerlei functies van ons lichaam:

•  het functioneren van onze hersenen en ons denkvermogen

•  het immuunsysteem

•  het hormoonstelsel

•  het zenuwstelsel

•  het spijsverteringsstelsel

•  het stresssysteem

In deze bijscholing gaan we aan de slag met het fenomeen slaap. Wat is slaap en wat gaat er uit de pas als je slecht(er) slaapt. We gaan in op de REM-slaap, het bioritme en welke functie dit heeft. Daarnaast krijg je inzichten in de rol van bepaalde neurotransmitters en voeding op slaap Je krijgt nieuwe voetreflextechnieken aangereikt, een rugmassage en inzichten hoe jij je cliënt op weg kunt helpen naar een uitgerust(er) leven.

Accreditatie BeVo 10p

voet in zand.jpg
FERTILITEITS- en ZWANGERSCHAPSREFLEXOLOGIE

6 Avonden in een modulair aanbod - Docent Sabrina Schepers

Locatie Smartspace - Gouverneur Roppesingel 83 - 3500 Hasselt

REEKS 2 start op maandagavond 6 mei 2024 - 19u00 tot 22u00

Les 1 - 6 mei 2024

Les 2 - 13 mei 2024

Les 3 - 27 mei 2024

Les 4 - 3 juni 2024

Les 5 - 10 juni 2024

Les 6 - 17 juni 2024

Van puberteit tot de menopauze zal de hormonale cyclus bepalen hoe goed elke vrouw zich in haar lichaam voelt.Een disbalans kan oa. leiden tot verminderde fertiliteit, een lijdensweg die vele koppels in deze moderne tijd moeten doorstaan. Een voetreflexoloog kan een belangrijke ondersteunende rol op zich nemen, gaande van het creëren van meer vruchtbaarheidsbewustzijn tot het harmoniseren van de hormonale cyclus. Het uiteindelijk doel: het versterken van het zelfgenezend vermogen en de weg vrijmaken voor een succesvolle zwangerschap. Uiteraard is onze rol na een succesvolle bevruchting niet uitgespeeld. Vele zwangerschapsklachten kunnen aangepakt worden via een aangepaste voetreflexologie, de bevalling kan ondersteund worden en post-nataal kan de recuperatie bevorderd worden.

Kortom, wil je leren hoe je een vrouwelijke cliênt op hormonaal gebied in elke fase van haar vrouw-zijn kan ondersteunen via voetreflexologie?

 

Over de docent - Curriculum 

Sabrina Schepers genoot haar vorming rond fertiliteit en zwangerschap o.a. bij de Natuurbalans van Greetje Van den Eede, wiens hulp en ondersteuning belangrijke mijlpalen zijn in de ontwikkeling van haar professionele pad. Het samensmelten van de ervaring, literatuur en gedachtengoed van Greetje van de Eede (wiens boeken worden gebruikt in deze module) en de ervaring die Sabrina Schepers opdeed in haar eigen praktijk, zijn nu een goede basis om het geleerde over te brengen naar de meer ervaren reflexologen. Onze docent beschikt bovendien over een pedagogisch bekwaamheidsbewijs ('D-cursus') en kent de theoretische benadering vanuit de klassieke geneeskunde (studeerde Farmaceutische en biologische technieken KHLeuven). Ze is tevens gezondheidsbegeleider, lector en voetreflexoloog met een eigen praktijk! (Ita Vita) Door te gaan ervaren en voelen kwam ze uit bij haar roeping: natuurlijke gezondheidszorg. Sabrina Schepers is voorstander van een holistische aanpak via een open en gezonde dialoog tussen de (traditionele) arts en zorgverlener. Het is haar ambitie voetreflexologen bij te staan in de ondersteuning van cliënteel op het vlak van fertiliteit en zwangerschap. 

Schermopname_10-2-2024_215851_www.brigittekoch.nl.jpeg
WORKSHOP - REFLEXOLOGIE & ADEMHALING

Maandag 24 juni 2024, 9u30 tot 16u30 - Docent Brigitte Koch

Locatie PXL- Pivh - Kunstlaan 1, 3500 Hasselt

Parkeren kan op de binnenparking (routebeschrijving volgt)

Koffiekar en drank is voorzien

Ter plaatse kan je een warme maaltijd benutten (meer info volgt)

Een mens kan wekenlang zonder voedsel, dagenlang zonder drinken, echter maar een aantal minuten zonder ademhaling!
Sommige personen kunnen langer zonder ademhaling.

De ademhaling is zo vanzelfsprekend dat er normaal gesproken weinig aandacht aan wordt besteed. Zolang het goed gaat is er haast niemand die stil staat bij het machtige arsenaal van toepassingsmogelijkheden die de adem kent. We zien echter dat veel mensen een verkeerde ademahling hebben: te oppervlakkig, te hoog, te snel.

 

In deze bijscholing gaan we in op het fenomeen ademhaling.
Inhoud van de bijscholing:

  • We bespreken verschillende ademhalingstechnieken.

  • We doen allerlei ademhalingsoefeningen.

  • We onderzoeken het belang van het diafragma bij ademhaling.

  • We bespreken het belang van de nervus vagus bij de ademhaling.

  • We leren nieuwe technieken voor het behandelen van de nervus vagus, het diafragma, de longen en leren de hartstretch.

bottom of page