top of page

Basiskennis bewegingsstelsel

Onze massage en voetzorgopleidingen vergen een minimale kennis van de anatomie en fysiologie van het bewegingsstelsel (beenderen & spieren)

Vandaar is onze module Basiskennis bewegingsstelsel (2 avonden) het ideale startpunt om de opleiding relaxatiemassage, sportmassage of sportreflexologie mee aan te vatten. Het geeft je meer inzicht en logica in de opbouw van het menselijk lichaam. Je kan het volgen bijscholing of voorbereiding op één van onze overige opleidingen!

 

Er is 1 instapmoment:

Dinsdagavond: 5 en 12 november 2024, 19u-22u

Locatie: Kunstlaan 1, 3500 Hasselt 

Inschrijven kan via het Inschrijvingsformulier op deze pagina

Docent: Mark Hiemeleers 

Module Basiskennis Bewegingsstelsel - 2 avonden


• Latijnse nomenclatuur

• Spierstelsel

• Skeletaal stelsel

• Basiskennis van Anatomische assen & vlakken

• Pathologie cutis &musculaire aandoeningen

• Basiskennis over de werking van het lichaam

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze korte opleiding is de ideale aanvulling voor voetverzorgers, pedicures, voetreflexologen, ... en al diegenen die aan de slag willen in de massagesector. Het stelt je in staat de basisprincipes van onze motoriek en werking van het menselijk lichaam te begrijpen. Het is bovendien verhelderend voor alle professionelen die willen inzoomen op het bewegingsstelsel van heup tot voet. Niet alleen leer je de onderlinge samenhang van de spieren van de onderbenen kennen, maar ook de specifieke pathologische aandoeningen waar mensen soms mee kampen. Afwijkingen van de voeten komen aanbod.

Heb je onvoldoende kennis over de werking van het menselijk lichaam en toch de ambitie om de opleiding relaxatiemassage of sportmassage te volgen, dan is het best aanbevolen vooraf de voorbereidende module 'Basiskennis bewegingstelsel' mee te volgen.

+++

bottom of page