top of page

EVC Energetische Vertebraal Correctie

Belangrijk - ERKENNING beroepsverenigingen: al onze bijscholingen, cursussen en workshops in deze rubriek zijn geaccrediteerd door BeVo (beroepsvereniging). De accreditatiepunten worden als volgt berekend: 1/2 dag = 5p, 1 dag = 10p, 2 dagen = 20p, 3 dagen = 30p, enz...

Dankzij het samenwerkingsverband tussen BeVo en het VNRT, erkent het VNRT nu ook al onze workshops! (vanaf 2022)

Door de erkenning door het VNRT worden onze bijscholingen vaak ook erkend door andere beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld VBAG en LVNT. Je dient dit echter zelf te bevragen!

PROGRAMMATIE 2024 -2025

De EVC techniek toegepast aan de hand van studiemateriaal
EVC is de afkorting voor Energetische Vertebraal Correctie
VIERDAAGSE TRAINING EVC
ENERGETISCHE VERTEBRAAL CORRECTIE

4- daagse training Energetische Vertebraal Correctie

Dag 1: Maandag 26 augustus 2024

Dag 2: Vrijdag 30 augustus 2024

Dag 3: Zaterdag 31 augsustus 2024

Dag 4: Zaterdag 15 september

9u00 tot 16u00 - Docent Lydie Schoenmakers/Mark Hiemeleers (co-teaching)

Leslocatie "Pivh" - Kunstlaan 1, 3500 Hasselt

Parkeren kan op de binnenparking (routebeschrijving volgt)

Koffiekar en drank is voorzien

Lunch/broodje ter plaatse te bestellen

EVC is de afkorting voor Energetische Vertebraal Correctie

Vierdaagse training EVC

Rugklachten zijn vaak houdingsgerelateerd, het gevolg van een aangeboren of een verworven anatomische afwijking.

Maar al te vaak is het een resultaat van een sedentair leven (zittende leefstijl), overbelasting door bijvoorbeeld overgewicht, inaktiviteit, repetitieve bewegingen (tijdens werk), een onaangepaste lichaamshouding of afwijkingen elders in het lichaam, zoals de onderbenen of de voeten. GSM- gebruik geeft bijvoorbeeld typische klachten in de halsstreek of cervicale wervels. Onze rug is vaak ook een spiegel van ons emotioneel welbevinden. Stressklachten uiten zich vaak in hals-, schouder- en rugklachten. Door de lichaamsmeridianen op de voeten te bestrijken kunnen we de positie van de wervels in de wervelzuil van onze cliënt zachtjes corrigeren en zodoende pijn- en spanningsklachten milderen. Het is een zachte techniek die, weliswaar energetisch is, maar heel wat impact kan hebben op ons bewegingsstelsel en welbevinden. Na het toepassen van deze techniek ervaart de cliënt minder spanningsklachten en kan deze zich vrijer bewegen. 

EVC is dus een energetische aanpak van rug- gewrichts- en orgaanklachten.

De aangeleerde technieken brengen verlichting op vlak van rug- en orgaanklachten. Organen staan vaak onder druk door scheefstand van de wervelzuil, scoliose is een veel voorkomend probleem.

 

Hoe is de les opgebouwd?

In eerste instantie staan we stil met de anatomie/fysiologie van het bewegingsapparaat, de natuurlijke krommingen van de wervelzuil en de pathologische afwijkingen. Vervolgens brengen we de stand van de wervels, schoudergordel, bekken, ... in kaart. De cliënt dienen we voorafgaand te positioneren op de behandeltafel. We meten als het ware de rug op en brengen op specifieke plaatsen referentiepunten aan. (zie foto). Dit vergt enige precieze maar ook praktische kennis en inzichten, voor wat betreft de anatomie van het menselijk lichaam. We doen dit om aanwezige afwijkingen vast te stellen. Tijdens de les worden deze technieken aangeleerd en toegepast. Er zijn voldoende oefenkansen.

 

  • dag 1:

Theoretische invalshoek met betrekking tot de gezonde anatomie/fysiologie van het bewegingsstelsel en pathologische afwijkingen. Installatie, positionering van de cliënt, aanbrengen lichaams- referentiepunten, uitmeting, zicht verwerven op stand van de rug en wervels ten opzichte van mekaar. Deze technieken wordt door de docent gedemonstreerd. Vervolgens passen we het geleerde toe op mekaar. Dit vergt oefening en herhaling.

  • dag 2 

De aangeleerde techniek met betrekking tot de stand van het lichaam, romp en wervels, het observeren en vaststellen van afwijkingen, wordt verder opgepikt en ingeoefend. We leren over de ligging van de meridianen op de handen en voeten, als volgt kunnen we deze energetisch behandelen. Deze interventies kennen vaak snel hun uitwerking op het lichaam, hetgeen ook visueel waarneembaar is. Het effect is te bevragen bij de cliënt.   

  • dag 3

De EVC- techniek vergt inoefening, in eerste instantie doen we dit op mekaar, vervolgens wordt gevraagd de technieken verder te perfectioneren op oefenpersonen (door Golden Feet aangebracht, of indien mogelijk, door de cursisten). Het is de bedoeling een volledige behandeling zelfstandig te kunnen opzetten en uit te voeren. ​De feedback van de docent is vaak cruciaal. 

  • dag 4

Er zit oefentijd tussen de 3 eerste sessies en de vierde, laatste sessie. Je schrijft dus in voor de 4 dagen of enkel voor de derde/vierde sessie (of beiden). Op het inschrijvingsformulier duid je de gewenste optie aan! De cursist brengt de vierde dag zijn ervaringen mee, er is mogelijkheid tot intervisie en het verder inoefenen van de aangeleerde interventies en technieken. 

 

Na het het inleveren van een case-study (huiswerkopdracht, eigen tempo!), kan de cursist het EVC- certificaat behalen, hetgeen een vrijgeleide is om zelf aan de slag te gaan in een eigen praktijk. Golden Feet organiseert regelmatig terugkom- & intervisiemomenten.

bottom of page