top of page

Belangrijk - ERKENNING beroepsverenigingen: al onze bijscholingen, cursussen en workshops in deze rubriek zijn geaccrediteerd door BeVo (beroepsvereniging). De accreditatiepunten worden als volgt berekend: 1/2 dag = 5p, 1 dag = 10p, 2 dagen = 20p, 3 dagen = 30p, enz...

Dankzij het samenwerkingsverband tussen BeVo en het VNRT, erkent het VNRT nu ook al onze workshops! (vanaf 2022)

Door de erkenning door het VNRT worden onze bijscholingen vaak ook erkend door andere beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld VBAG en LVNT. Je dient dit echter zelf te bevragen!

Reflexologie & Zwangerschap

Afbeelding van een zwangere buik met witte schoentjes erop
WORKSHOP - REFLEXOLOGIE & ZWANGERSCHAP

Vrijdag 23 augustus 2024, 9u00 tot 16u00 - Docent Sabrina Schepers

Leslocatie "Pivh" - Kunstlaan 1, 3500 Hasselt

Parkeren kan op de binnenparking (routebeschrijving volgt)

Koffiekar en drank is voorzien

Lunch/broodje ter plaatse te bestellen

Introductieworkshop Reflexologie & Zwangerschap

Docent Sabrina Schepers

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op hoe reflexologie kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap en het welzijn van zowel moeder als baby.
Zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw, maar het kan ook gepaard gaan met verschillende fysieke en emotionele uitdagingen. Reflexologie is een natuurlijke therapie die gericht is op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door middel van drukpuntmassage op specifieke gebieden van de voeten.

Deze workshop is voor:
•  voetreflexologen die willen ervaren of zwangerschapsreflexologie iets voor hun is
•  vroedvrouwen en doula’s die kennis willen maken met voetreflexologie
•  vrouwen die hun lichaam zelf willen ondersteunen tijdens de zwangerschap

 

Tijdens deze workshop zullen we:
•  Een kort overzicht geven van de basisprincipes van reflexologie.
•  De voordelen van reflexologie tijdens de zwangerschap bespreken, waaronder het verlichten van misselijkheid, rugpijn, vermoeidheid en het bevorderen van ontspanning.
•  Veilige en effectieve technieken leren om voeten te bewerken tijdens de zwangerschap, zodat klachten zo snel als mogelijk weer naar de achtergrond verdwijnen.
•  Praktische informatie geven over wanneer en hoe reflexologie kan worden toegepast tijdens de zwangerschap, en wanneer voorzichtigheid geboden is.

Of je nu op zoek bent naar technieken om op een natuurlijke manier verlichting te bieden bij zwangerschapskwaaltjes, wilt leren wat er nog meer mogelijk is naar de bevalling toe, of gewoon nieuwsgierig bent naar reflexologie. Deze introductieworkshop biedt een veilige en informatieve omgeving waarin je meer kunt leren over deze prachtige methode.

bottom of page